Gratis masterclass 27 & 29 november

In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Gratis masterclass 27 & 29 november: In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Waarom een snelle detox geen zin heeft bij PCOS
Isabelle & Loes
19 augustus 2022

Snelle detox bij PCOS? Nope! We delen het regelmatig: sapkuren, vasten en ‘snel afvallen-diëten’ zijn niet de oplossing bij PCOS en kunnen je helaas nog veel meer uit balans brengen.

Op de korte termijn kan het fijn voelen maar op de lange termijn kan het je uit balans brengen door een verstoorde darmbalans, tekorten aan voedingsstoffen en überhaupt een tekort aan voeding (en daarmee energie).

Hoe kun je dan wél detoxen? 5 tips:

  1. Genoeg eten en daarmee voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen waarmee je lever zijn werk kan doen.
  2. Lever eten. Het is zo logisch! Lever bevat alle voedingsstoffen die je lever nodig heeft. Lust je het niet? Neem een supplement zoals deze (met code PCOS10 krijg je 10% korting).
  3. Regelmatige stoelgang. Je ontlasting voert namelijk afvalstoffen af. 1-3 keer per dag naar de wc is een goede richtlijn.
  4. Bewegen. Wist je dat je lymfestelsel beweging nodig heeft om afvalstoffen af te kunnen voeren? Dat is een van de redenen dat zitten het nieuwe roken wordt genoemd. Het is vooral belangrijk om frequent even in beweging te komen. Probeer niet langer dan een uur te zitten. 
  5. Er zijn extra detoxboosters die je kunt gebruiken, zoals: chlorofyl, theesoorten zoals brandnetel, mariadistel (neem altijd contact op met je behandelend arts voordat je kruiden gebruikt). 

Water drinken

Liters water drinken is NIET the way to go en helpt je niet met detoxen. Sterker nog, als je continu moet plassen, plas je veel elektrolyten eruit. Dus zorg ervoor dat je al je drinken aanvult met mineralen. Je kunt dit doen door:

  • Een beetje (keltisch) zeezout toe te voegen.
  • Trace minerals in je water te druppelen.
  • Door je vocht zoveel mogelijk te halen uit bronnen die mineralen bevatten zoals kokoswater, zuivel en fruit(sap). Natuurlijk gecombineerd met de maaltijd.

Bedenk dat je lichaam zichzelf in principe moet kunnen reinigen. Je hoeft je lichaam alleen maar te geven wat het nodig heeft. Hoe meer ballast je in je lichaam stopt of je jezelf aan blootstelt, hoe meer je moet detoxen.

Je PCOS aanpakken en weer in balans komen?

Met de online cursus de PCOS Balans Formule beweeg je met een gericht en gefocust stappenplan toe naar jouw PCOS Loving leefstijl zodat je hormonaal en lichamelijk in balans komt en blijft.

Je kunt je nu inschrijven voor de wachtlijst. Dan krijg je toegang tot de Early bird korting. Eind september starten we met de compleet nieuwe versie.

Isabelle & Loes

Isabelle & Loes

Isabelle Suurland (Hormoontherapeut) en Loes Reus (Orthomoleculair therapeut) zijn gespecialiseerd in PCOS en helpen vrouwen op een natuurlijke manier af te komen van hun klachten en zo optimaal mogelijk vruchtbaar te zijn. Zelf hebben zij ook PCOS en weten ze maar al te goed hoe is het om met dit syndroom te leven.

Lees ook

error: De inhoud is beschermd!