Gratis masterclass 27 & 29 november

In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Gratis masterclass 27 & 29 november: In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Waarom een avondsnack bij PCOS zo belangrijk is + recept!
Isabelle & Loes
5 april 2022

‘s Avonds snacken not done? Nee hoor! Dat valt reuze mee. Sterker nog, een avondsnack voor het slapen gaan, kan essentieel zijn voor een goede nachtrust. Hoe dat precies zit, lees je hier. En we geven een lekker avondsnack-recept weg!

Snacken en PCOS: mag dat? 

Veel vrouwen vragen zich af of snacken wel goed is bij PCOS. En voor welke snacks je het beste kunt kiezen. We hebben goed nieuws voor je, want je hoeft niet bang te zijn om snacks te eten als je PCOS hebt. De juiste snacks zorgen voor brandstof en houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Concentreer je hierbij wel op de slimme keuzes! Onderaan dit artikel geven we een heerlijk recept weg.

De avondsnack: waarom is ‘ie zo belangrijk?

Het is belangrijk om je lichaam gedurende de dag te voorzien van energie om het aanvankelijk géén aanspraak te laten doen op haar reserves. Vraag jezelf dus af of je genoeg eet. Wij raden aan om elke drie tot vier uur te eten. Dit voorkomt nieuwe vetopslag en zorgt voor de hormonale balans die nodig is als vertrekpunt om gezond af te kunnen vallen.  

Zeker de snack vóór het slapen gaan kan je helpen bij een goede nachtrust. Het heeft een positieve invloed op insulinedips in de nacht, doordat het je lever voldoende voorziet van energie. Die nachtrust is weer hard nodig om te herstellen en je hormonale en metabole balans te optimaliseren.

Recept: Melk met honing

Ontzettend makkelijk, maar oh zo lekker. Gesloten uit grootmoeders keuken 😉 .

Voorbereiding: 2 minuten.

Bereiden: 5 minuten.

Klaar in: 7 minuten.

Ingrediënten: 

  • 300 ml (geiten)melk
  • 30 gram honing
  • 10 gram collageen
  • 1 gram zout
  • Optioneel: vanillepoeder

Instructies:

1. Warm 250 ml melk op in een pannetje.

2. Voeg al roerend de collageen/gelatine, zout en vanillepoeder toe. Voeg op het laatste moment de honing toe.

3. Schuim 100 ml melk op in een opschuimer.

4. Schenk de melk in een grote beker, gevolgd door het schuim.

Meer PCOS recepten? 

Wil je graag meer PCOS recepten uitproberen? Inclusief lekkere avondsnacks? Als aanvulling op de PCOS Balans Formule hebben we een compleet receptenboek ontwikkeld. In deze online cursus ontdek je hoe jij stapsgewijs beweegt naar jouw PCOS Loving leefstijl zodat je op alle vlakken balans kunt ervaren.

Isabelle & Loes

Isabelle & Loes

Isabelle Suurland (Hormoontherapeut) en Loes Reus (Orthomoleculair therapeut) zijn gespecialiseerd in PCOS en helpen vrouwen op een natuurlijke manier af te komen van hun klachten en zo optimaal mogelijk vruchtbaar te zijn. Zelf hebben zij ook PCOS en weten ze maar al te goed hoe is het om met dit syndroom te leven.

Lees ook

error: De inhoud is beschermd!