Gratis masterclass

In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Gratis masterclass: In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Hormonaal en lichamelijk weer in balans komen bij PCOS
Isabelle & Loes

PCOS is een vervelend syndroom dat veel klachten met zich mee kan brengen. Maar waar moet je beginnen om van PCOS weer in balans te komen? Op hormonaal én lichamelijk gebied? Eén ding is zeker: door zo snel mogelijk na de diagnose aan de slag te gaan, kun je gezondheidsproblemen in de toekomst voorkomen.

PCOS symptomen

Naast veelgehoorde symptomen zoals o.a. het uitblijven van de menstruatie, acne, tussentijds bloedverlies en stemmingswisselingen, zien we bij PCOS ook bovengemiddeld vaak symptomen zoals slaapapneu en slaapstoornissen, angst en depressie, hart- en vaatziekten, baarmoederhalskanker, diabetes type 2, zwangerschapsdiabetes, problemen met het geven van borstvoeding, vervette lever, of miskramen. Daarnaast zien we ook eetstoornissen ontstaan door PCOS. We willen je natuurlijk niet bang maken, maar er is genoeg reden om PCOS wel aan te pakken zodra je de diagnose hebt gekregen.

PCOS kun je goed behandelen

De optimale behandeling voor PCOS is een brede, complete leefstijl- en voedingsaanpassing waarbij ook specifieke supplementen, therapieën en soms medicatie nodig zijn. Voordat je hiermee start, helpt het om voor jezelf helder te krijgen wat je voornaamste wens of doel is en hoeveel tijd en geld je hiervoor (over) hebt. Dit vergt inzicht in jezelf: welke aanpassingen denk je goed te kunnen uitvoeren, ook op de langere termijn?

Om je goed op weg te helpen, hebben wij een PCOS test ontwikkeld zodat jij weet waar je kunt beginnen. Klik hier om de test te doen.

hormonaal in balans komen pcos platform

Schakel hulp in

Er zijn veel hulpbronnen beschikbaar die je op weg kunnen helpen. Denk aan de huisarts, gynaecoloog en fertiliteitsarts, maar ook:

  • Een orthomoleculair/hormoon therapeut met specialisatie PCOS: helpt je inzicht te krijgen in PCOS en zorgt voor een aanpak die aansluit bij jouw persoonlijke situatie middels voeding- en leefstijladvies.
  • Een diëtist met specialisme PCOS: helpt je met een op maat gemaakt voedingsplan.
  • Een leefstijlcoach: begeleidt je bij het implementeren en praktisch maken van specifieke leefstijl- en voedingsinterventies.
  • Een acupuncturist, osteopaat of homeopaat: helpt je het lichaam sneller in balans te krijgen, al dan niet ter aanvulling op de hulp van een diëtist of orthomoleculair therapeut.
  • Een (kinderwens)coach: helpt je door coaching bij psychische klachten door PCOS.
  • Een psycholoog/praktijkondersteuner huisarts (POH): helpt bij (meer ernstige) psychische klachten door PCOS.
  • Een personal trainer met specialisme vrouwenhormonen: helpt bij het aanleren van een gezond beweeg- en sportpatroon gericht op het verhelpen van PCOS en hormonale klachten.

Kies een specialist

Wij adviseren je te kiezen voor een specialist die PCOS goed kent en exact weet wat hierbij mogelijk is. Zoek je een therapeut? Dan helpen we je op weg met deze tips.

Op het gebied van voeding en leefstijl zijn veel verschillende visies en adviezen. Kies liever voor een specifieke behandeling, die toespitst op het PCOS syndroom. Dit kan afwijken van adviezen en behandelingen bij mensen die geen PCOS hebben. Ook op psychisch vlak helpt het te kiezen voor een specialist: veel psychische klachten bij PCOS zijn gelinkt aan dit syndroom en ook hier helpt een volledige aanpak. 

Wij hebben ons naar aanleiding van onze ervaringsdeskundigheid van PCOS geschoold tot orthomoleculair therapeut (Loes) en PCOS hormoon coach (Isabelle) om jou met PCOS te kunnen helpen.

Verder lezen over PCOS, de diagnose, oorzaken en mogelijke behandelingen:

  1. Je hebt PCOS, en nu?
  2. De diagnose PCOS
  3. De oorzaak van PCOS
  4. Mogelijke behandelingen van PCOS
  5. Waar begin je om hormonaal en lichamelijk weer in balans te komen?
Isabelle & Loes

Isabelle & Loes

Isabelle Suurland (Hormoontherapeut) en Loes Reus (Orthomoleculair therapeut) zijn gespecialiseerd in PCOS en helpen vrouwen op een natuurlijke manier af te komen van hun klachten en zo optimaal mogelijk vruchtbaar te zijn. Zelf hebben zij ook PCOS en weten ze maar al te goed hoe is het om met dit syndroom te leven.

Lees ook dit

error: De inhoud is beschermd!