PCOS Balans Formule

Pak je PCOS aan en kom weer in balans

Met de online cursus de PCOS Balans Formule beweeg jij met een gericht en gefocust stappenplan toe naar jouw PCOS Loving leefstijl zodat je hormonaal en lichamelijk in balans komt en blijft.

Zodat je van je klachten afkomt en je de kans op zwangerschap vergroot.

Meer dan 700 vrouwen gingen je voor!

Wil jij zélf iets aan je PCOS doen om van je klachten af te komen of je kans op zwangerschap te vergroten?

Maar heb jij het gevoel dat..

Je bent niet stuk. Geef je lichaam wat het nodig heeft zodat je weer in balans komt en blijft.

In balans met PCOS?

Wij geloven dat het voor iedere vrouw met PCOS mogelijk is om je PCOS aan te pakken en weer in balans te komen. Je moet alleen even weten welke stappen je daarvoor moet nemen.

Nu lijkt het misschien nog heel ingewikkeld allemaal en voel je je totaal uit balans, maar uiteindelijk is het een kwestie van je lichaam geven wat het nodig heeft om álle systemen in je lichaam te ondersteunen, dus ook je vruchtbaarheid en dus je cyclus.

Daarom hebben wij de PCOS Balans Formule ontwikkeld. Speciaal voor vrouwen met PCOS die middels voeding en leefstijl hun PCOS willen aanpakken.

Het maakt niet uit of je van je klachten af wilt komen of dat je jouw kans op zwangerschap wilt vergroten. Het maakt niet uit of je dit zonder of juist naast een fertiliteitstraject wilt doen.

Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen

Het is tijd om in actie te komen. Dat voel je aan alles.

Je hebt lang genoeg gewacht om de volgende stap te zetten.

Je vindt het stiekem waarschijnlijk best spannend, maar je weet ook: je gaat er nooit helemaal klaar voor zijn. Maar je bent er wel klaar mee. Met je vervelende klachten, met dat machteloze gevoel dat je niets aan je vruchtbaarheid kunt doen.

Je weet dat je zoveel meer voor je hormonale balans kunt doen.

En je weet dat als je doet wat je altijd deed, dat je krijgt wat je altijd kreeg.

Jij bent niet opgeleid om je eigen PCOS therapeut te zijn. Je weet misschien wel wát van voeding en leefstijl maar niet genoeg om tot het punt te komen waar je wilt zijn.

Je wilt het niet meer eerst zelf proberen om er vervolgens na vier maanden achter te komen dat het eigenlijk helemaal niet beter gaat en dat je nog steeds niet begrijpt waarom.

Je wilt het nu een keer direct goed doen en beseft inmiddels ook dat je het ook níet kan doen maar dat dat nog veel vervelender is.

Je weet dat je je even zal moeten committen aan het veranderen van je leefstijl, maar dan wél goed zodat je niet weer wat zit aan te rommelen.

Niet iedere vrouw met PCOS is precies hetzelfde. Er zijn veel overeenkomsten, maar onderling kan het natuurlijk verschillen.

Daarnaast kan jouw leven natuurlijk ook anders zijn dan dat van anderen. De één is vaak onderweg en wilt vooral zoveel mogelijk gemak, de ander heeft een beperkter budget en zoekt daarom naar wat goedkopere opties.

Wij snappen dit en hebben zelf in de meeste schuitjes gezeten (of zitten er ook in) 😊

Daarom is de PCOS Balans Formule opgebouwd uit een basis stappenplan. Dit heeft iedere vrouw met PCOS nodig. Zo weet je exact waar je kunt beginnen en waar jij je op kunt focussen.

Daaromheen geven wij voor zoveel mogelijk situaties en klachten verschillende opties en mogelijkheden zodat jij het zo goed als mogelijk helemaal eigen kunt maken.

In de PCOS Balans Formule staat álles wat jij nodig hebt om jouw PCOS Loving leefstijl te implementeren in jouw leven.

Nog even voorstellen...

Hi, wij zijn Loes Reus (links) en Isabelle Suurland (rechts). Beiden kregen wij op vrij jonge leeftijd de diagnose PCOS. Loes was 18 en Isabelle 20.

Met de klassieker ‘Je kunt terugkomen als je kinderen wilt en voor nu kun je aan de pil‘, werden wij naar huis gestuurd.

Loes: Ik voelde mij helemaal niet geholpen door de pil en andere medicatie en voelde mij daar juist nog slechter door. Daarom verdiepte ik mij steeds meer in andere mogelijkheden en bij gebrek aan duidelijkheid besloot ik mij op te leiden tot Orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in PCOS.

Isabelle: ik had al jaren de pil geslikt en wilde er juist vanaf omdat ik aan de pil óók klachten ervaarde. Ik liet mij ook niet afwimpelen met de uitspraak dat ik er zelf niets aan kon doen en beet mij vast in de zoektocht naar voeding en leefstijl als ‘medicijn’. Daarnaast heb ik mij opgeleid tot Hormoontherapeut gespecialiseerd in PCOS.

Ons realiseren dat voeding en leefstijl invloed hebben op PCOS, bleek niet genoeg. Zelfs al die opleidingen, jaren onderzoek en ontzettend veel proberen gaf nog niet de échte oplossing.

Ketogeen, koolhydraatarm, vega(n), zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij, intermittent fasting, krachttraining, vasten, talloze supplementen: you name it, wij hebben het geprobeerd.

Samen zijn wij terug naar de tekentafel gegaan en hebben wij naast alle bekende informatie, óók naar de biologie en de fysiologie van het lichaam gekeken. Wij hebben geanalyseerd hoe onze voorouderen leefden, hoe in stammen wordt geleefd en wat nu eigenlijk de optimale voeding/leefstijl is voor de vrouw en specifiek voor vrouwen met PCOS.

Veel onderzoek wordt alleen op mannen gedaan en geeft daarom geen goed beeld van het effect op vrouwen, laat staan op vrouwen met PCOS.

Door ons lichaam te geven wat het werkelijk nodig heeft in plaats van alleen maar te focussen op wat het allemaal niet mag, kwamen wij wérkelijk in balans en van al onze vervelende klachten af.

Acne, haaruitval, overbeharing, gewichtsproblemen, (heftige) darmklachten, buikpijn, hersenmist en stemmingswisselingen verdwenen en maakten plaats voor een regelmatige cyclus, energie voor de hele dag, en een lichaam in balans.

Het kan dus écht en dat gunnen wij jou ook zo ❤️ 

Hoe langer je wacht, hoe verder je uit balans raakt en hoe langer het duurt om weer in balans te komen.

Wat leer je in de PCOS Balans Formule?

In de PCOS Balans Formule leer je alles over de PCOS Loving leefstijl en hoe jij deze met focus en op een praktische manier toepast in jouw eigen leven zodat je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft om hormonaal weer in balans te komen.

De PCOS Balans Formule is voor vrouwen met PCOS die:

1. Middels voeding en leefstijl hun lichaam willen geven wat het nodig heeft zodat zij weer in balans kunnen komen.

2. Van hun vervelende klachten af willen zoals overgewicht/gewichtsproblemen, onregelmatige cyclus, acne, overbeharing, haaruitval, stemmingswisselingen, buikpijn, opgeblazen gevoel, darmklachten, laag of juist extreem hoog libido, hersenmist en andere hormonale klachten.

3. Hun vruchtbaarheid willen optimaliseren en daarmee de kans op zwangerschap willen vergroten. Dit kan in plaats van maar ook tijdens of in combinatie met een fertiliteitstraject.

4. Met voeding en leefstijl hun proces naar balans willen ondersteunen naast het gebruik van medicatie/zorg van een medisch professional (overleg wel altijd even met je behandelend arts).

Na de PCOS Balans Formule

De PCOS Balans Formule

Investering

Normaal:

€467,- incl. BTW

Met korting:

€267,- incl BTW

Min investering PCOS Scan:

€239,50,- incl. BTW

Je kunt ook kiezen voor 12 maandtermijnen van €25,20 (waarbij de investering voor de PCOS Scan al verrekend is)

Let op: het betreft géén abonnement maar termijnbetalingen. Dit betekent concreet dat je kunt kiezen of je het volledige bedrag in één keer betaalt, in zes keer of in twaalf keer.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Hieronder lees je wat anderen over de PCOS Scan zeggen

Je hebt nu drie keuzes.

Keuze 1: je kunt de situatie laten zoals het is en het nog langer zelf proberen. Grote kans dat er niks verandert of dat je misschien nog verder uit balans raakt. Besef ook goed dat het feit dat je nog niet in balans bent, heel logisch is.

Er wordt ons eigenlijk bijna niets geleerd over (gezonde) voeding en een gezonde leefstijl. Op school is er misschien één biologie les aan gewijd maar verder moest je het maar uitzoeken en eten wat de pot schaft. Eten en leven om PCOS aan te pakken vereist een andere manier van eten en leven dan je nu gewend bent. Wij hebben dat ook moeten leren, dus jij zult dat ook eerst moeten leren.

Keuze 2: Je kunt je laten leiden door angst en onzekerheid. Dingen denken als: Ik vind het te duur, dus ik doe het niet. Of: Ik kijk het nog wat langer aan en ga later wel weer wat anders proberen. Dat mag allemaal, maar maak voor jezelf een goede afweging tussen de prijzen die je bereidt bent om te betalen.

Je zult altijd ‘pijn’ ervaren. Ongeacht het pad wat je kiest. Kies daarom heel bewust je pijn. Wil je de pijn van groei voelen of de pijn van vast blijven zitten in een situatie waar je steeds minder blij van wordt? Waar je een hele andere prijs voor betaalt: de prijs van je gezondheid.

Keuze 3: je doorbreekt de situatie en gaat serieus aan de slag met de signalen die je lichaam je duidelijk geeft. Grote kans dat alles verandert.

Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen omdat jij daardoor de beste versie van jezelf kunt zijn.

Het enige wat je nodig hebt om te starten met de PCOS Balans Formule is de wil en motivatie om te veranderen. Het roer hoeft niet in één keer om. Stap voor stap ga je aan de slag zodat je zowel mentaal als lichamelijk kunt wennen. Gaandeweg wordt duidelijk welk tempo bij jou past.

Let op: Je kunt binnen vijf dagen na aanschaf nog kosteloos uitstappen als het je niet bevalt. Je hebt dus niks te verliezen.

De online omgeving

Je krijgt toegang tot de online omgeving opgebouwd in logische stappen waarin je alles leert over het implementeren van de PCOS Loving leefstijl in jouw leven.

Je leert niet alleen wat er praktisch gezien nodig is, maar je leert ook over mindset en de juiste verwachtingen.

De PCOS Balans Formule is volgens een stappenplan opgebouwd. Je kunt dit van A tot Z doorlopen, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook uithalen wat voor jou op dat moment relevant is.

Je doorloopt het stappenplan in jouw eigen tijd, op jouw eigen tempo. Aan de hand van duidelijke toelichting(svideo’s), weet je precies wanneer je doorgaat naar een volgende fase.

Je houdt onbeperkt toegang tot het online programma. Dit is omdat je zo rustig de tijd hebt om alle stappen in je leven te integreren.

Sommige dingen zul je misschien ook al weten, maar herhaling is altijd goed. En vaak is het ook belangrijk bepaalde dingen volgens een bepaalde volgorde te implementeren of juist nog even te laten liggen. Je gaat er ongetwijfeld heel veel waardevolle informatie uit halen.

Je krijgt na aanmelding direct toegang tot de hele online omgeving. Dit kun je online via je computer doen, maar je kunt ook gebruik maken van de app op je mobiel.

Een inkijkje in de online omgeving

Dit is wat je krijgt

Het plan bevat álle informatie die je bij PCOS nodig hebt over voeding, beweging, ontspanning, supplementen en overige (leefstijl) tools.

Het bevat praktische handouts zoals

Stappenplan

PCOS Scan

Met behulp van de PCOS Scan (een online tool) krijg je inzicht in welke verstoringen bij jou mogelijk aanwezig kunnen zijn.

Dit geeft een goed startpunt van de PCOS Balans Formule. Ook kun je hiermee jouw voortgang gedurende het proces goed monitoren.

In deze module gaan we ook in op wat PCOS en de verstoringen zijn, hoe je ze aanpakt en hoe je met jouw uitslag aan het stappenplan (Fase 1 t/m 3) begint.

Verstoringen

In deze module staan de handouts van de verstoringen.

Aan de hand van de uitslag van de PCOS Scan raden wij aan op bepaalde punten in het programma met specifieke verstoringen aan de slag te gaan.

Hier begeleiden we je in in de PCOS Scan.

Voordat je van start gaat

Als voorbereiding op het implementeren van een nieuwe leefstijl, hebben wij twee video’s opgenomen waarin wij je meenemen in een bepaalde mindset en dingen die wij vaak zien bij vrouwen.

Video 1: Wat kun je verwachten?

Video 2: Laat dit los voordat je verder gaat

Fase 1: De basis

In fase 1 leg je de basis voor de PCOS Loving leefstijl. We nemen je in 8 stappen helemaal mee in alle elementen en hoe je ze integreert in je leven.

Alle stappen en de bijbehorende handouts en video’s zijn overzichtelijk weergegeven. Daarnaast is er een aparte sectie waar je verdieping van bepaalde onderwerpen kunt vinden.

Stap 1: Een goed begin, is het halve werk

Stap 2: Met de handen uit de mouwen

Stap 3: PCOS Loving gewoontes creëeren

Stap 4: Quick wins: boost je gezondheid

Tussenstap: Evaluatie

Stap 5: Brandstof en herstel

Stap 6: On the go

Stap 7: Vind balans in je leven

Stap 8: Check-in: hoe PCOS Loving leef je?

Fase 2: Finetuning

In fase 2 ga je aan de slag met een aantal belangrijke vervolgstappen die je nu kunt zetten omdat je de basis beheerst.

Hiermee ga je jouw lichaam alles geven wat het nodig heeft op de juiste manier.

Alle stappen en de bijbehorende handouts en video’s zijn overzichtelijk weergegeven. Daarnaast is er een aparte sectie waar je verdieping van bepaalde onderwerpen kunt vinden.

Fase 3: Next level

Soms zien we dat vrouwen na fase 2 al genoeg hebben om in balans te komen. Toch zijn er nog een aantal elementen zoals sport, circadiaans ritme en EMF’s die we in deze stap nog behandelen die in onze ogen ‘next level’ zijn.

Het zijn niet de stappen waar je mee begint, maar wel stappen die een positieve invloed op je gezondheid kunnen hebben. Deze kun je projectmatig in je leven implementeren. 

Bibliotheek

In de bibliotheek staan alle elementen die gaan over aanvullende elementen die geen onderdeel zijn van het vaste programma maar wel voor sommigen fijn en handig om te raadplegen.

Klachten en situaties

In Klachten en Situaties behandelen wij meer dan 20 klachten en situaties (zoals acne, haaruitval, darmklachten, maagklachten, vegetarisch, ik heb last van cravings, overgewicht, gewichtstoename, lactose intolerantie) to-the-point met aandachtspunten en specifieke aanbevelingen.

Het is een aanvulling op het stappenplan en geen vervanging. Hoe je hier gebruik van maakt lichten we aan het begin van het programma in de PCOS Scan toe.

Voor de duidelijkheid

We willen je op het hart drukken dat we door middel van de PCOS Balans Formule geen diagnose stellen en het ook geen vervanging is van een diagnose. We adviseren je om altijd contact op te nemen met je behandelend arts als je klachten ervaart. De PCOS Balans Formule is (net zoals alles wat wij aanbieden en vertellen) geen medisch advies en vervangt ook nooit medisch advies.

Liefs, Loes en Isabelle.

Veelgestelde vragen

Wanneer start het programma?

De cursus begint zodra jij je hebt aangemeld. Je kunt zelf bepalen wanneer je start en hoe je door het online programma heenloopt. Je kunt ook de cursus nu aanschaffen en over een half jaar starten. Het is aan jou!

De PCOS Balans Formule heeft geen specifieke einddatum, je doorloopt de cursus op je eigen tempo. Je houdt onbeperkt toegang tot de online omgeving en de live Q&A’s. Je behoudt een jaar lang toegang tot de PCOS Community.

Hoelang duurt het programma?

Fase 1 bestaat uit 8 stappen. Het ligt aan jouw tempo maar gemiddeld duurt dit 8-10 weken (er is één evaluatie tussenstap). Hierin leg je de basis.

Fase 2 bestaat weer uit 8 stappen, welke los van elkaar kunnen worden toegepast. Hiervoor kunnen we geen duidelijke indicatie geven omdat het afhankelijk is van jouw situatie.

Fase 3 is een ‘next-level fase’ en is niet voor iedereen. Deze stappen kun je (wanneer je wilt) langzaam in je leven integreren.

Al met al, ben je zeker wel drie maanden bezig om alle basisstappen in je leven te integreren en de grootste veranderingen door te voeren. Je kunt er ook wat langer over doen, want je hebt onbeperkt toegang tot het online programma en een jaar lang toegang tot de PCOS Community.

Kan ik ook later van start?

Je kunt de online cursus nu aanschaffen, en op een later moment in je eigen tijd volgen.

Je houdt onbeperkt toegang tot de online omgeving en de live Q&A’s. Je behoudt een jaar lang toegang tot de PCOS Community.

Voor wie is de PCOS Balans Formule precies?

Voor de vrouw met PCOS die stap voor stap de signalen van haar lichaam wilt leren kennen en met voeding en leefstijl weer in balans wilt komen.

Voor de vrouw die PCOS heeft, last heeft van klachten zoals darmklachten, acne, overbeharing, haaruitval, gewichtsproblemen, stemmingswisselingen, slaapproblemen, libidoverlies, vermoeidheid…. En die ergens diep van binnen weet dat dit te verhelpen is, dat je hier niet mee hoeft te leren leven.

De PCOS Balans Formule is voor die vrouwen met PCOS die weten dat hun lichaam specifieke aandacht nodig heeft en die willen leren hoe ze hun voeding en leefstijl kunnen aanpassen zodat ze weer klachtenvrij en optimaal vruchtbaar door het leven kunnen gaan.

Werken aan PCOS kan zowel 100% met voeding en leefstijl zijn of naast een fertiliteitstraject.

Je bent gemotiveerd om aan de slag te gaan en weet dat je het heft in eigen handen moet nemen om van je klachten af te komen en weer in balans te komen.

Wat ga je in de online cursus doen?

Je gaat stap voor stap aan de slag met de PCOS Loving leefstijl te integreren in jouw leven. Hiervoor krijg je toegang tot praktische tools, video’s en de mogelijkheid tot verdiepende informatie als je graag wilt weten hoe het precies zit.

Ik ben bang dat het bij mij niet werkt, wat is jullie advies?

Dat begrijpen we heel goed. Zeker als je al veel hebt geprobeerd, kan het zijn dat dit invloed heeft op je vertrouwen in ons of in wat wij zeggen. En eerlijk, wij kunnen dit vertrouwen alleen winnen door jou te laten ervaren dat onze aanpak werkt.

Met onze website, Instagram, onze eigen ervaring en de ervaring van andere vrouwen proberen we te laten zien dat de totale aanpak die wij leveren de weg is naar hormonaal balans.

De bal ligt bij jou: ben je gecommitteerd om jezelf minimaal 3 tot 6 maanden de kans te geven om aan je gezondheid te werken en te vertrouwen op onze adviezen?

Dat is de enige eis die wij stellen: als je het doet, volg dan ons pad en geef het een eerlijke kans voor een langere periode. Hormonale verstoringen verhelp je niet in 1-2 maanden, hier is langer de tijd voor nodig. De keuze ligt bij jou.

Ik heb alles al geprobeerd en vertrouw er niet meer op dat mijn lichaam in balans komt, wat moet ik doen?

Wij kennen beiden dit gevoel ook zo goed! Vaak zien we dat vrouwen (net zoals wij vroeger) heel hard werken aan hun gezondheid, maar dat ze zich richten op een aantal stukjes van de puzzel in plaats van de totale puzzel.

We hopen je hier ook van bewust te maken: als je essentiële puzzelstukjes níet meeneemt, blijf het gewenste resultaat uit. Je kunt nog zo goed rust pakken, bewegen en sociale verbindingen hebben, als je een aantal essentiële voedingsstoffen mist kan dit hormonaal balans in de weg staan.

Je kunt nog zo on point eten, maar als je (mogelijk onbewust) een te hoge workload hebt over je dag heen kan dit teveel van je vragen. Het vraagt een totale aanpak en we zien ontzettend veel vrouwen dit niet in zijn geheel benaderen.

Dit heeft niet te maken met jouw lichaam die het niet kan, het heeft te maken met een benadering die niet aansluit op wat jouw lichaam nodig heeft om in balans te komen.

Waarom is jullie methode zo anders dan anderen?

Met name omdat de andere methodes ons niet van al onze klachten afhielpen en al helemaal geen regelmatige cyclus tot stand hebben gebracht. 

Onze adviezen komen tot stand vanuit een zoektocht naar de oorzaak van de oorzaak. Hierdoor komen we tot andere, dieper liggende inzichten en daaruit volgende conclusies waardoor je werkelijk op de lange termijn naar balans beweegt.

Veel adviezen in voedingsland zijn gericht op symptoombestrijding, de lagen die bovenop de oorzaak van de oorzaak liggen, beperkt (wetenschappelijk) onderzoek of goede marketing waar bedrijven veel geld aan verdienen. Wij staan voor informed consent, zijn ons hiervan bewust en zoeken altijd verder naar meer verdieping.

Wat als ik niet tevreden ben over de PCOS Balans Formule?

Als je de PCOS Balans Formule hebt aangeschaft en nadat je hebt rondgekeken en ontdekt dat dit voor jou niet helpend is, kun je dit binnen vijd dagen na aanschaf aan ons aangeven en kun je het aankoopbedrag terug krijgen.

We proberen natuurlijk zo goed mogelijk mee te denken naar een passende oplossing als een product of dienst je niet bevalt: het gaat er om dat jij als vrouw met PCOS verder wordt geholpen.

Ik wil het liever alleen doen, is de Community een must?

Nee, deelnemen aan de Community is geen verplichting. We kunnen het ons goed voorstellen dat je behoefte hebt aan anonimiteit en privacy dus kies vooral waar jij je goed bij voelt.

Echter willen we toch ook noemen dat de Community ook kan aanvoelen als een warm bad van herkenning en een mogelijkheid tot verbinding: alle vrouwen die je daar treft ervaren soortgelijke struggles en snappen wat PCOS kan betekenen.

Je kunt ook overwegen een andere naam te gebruiken in de Community, zodat je wel mee kan lezen en kunt leren van de ervaringen van andere vrouwen en de uitgebreide adviezen die wij hier geven. Ook kan je dan gewoon reageren. 

Kies vooral wat past bij jou 🙂

Ik heb het geld nu niet, kunnen jullie daarin iets betekenen?

We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit betekent dat je in plaats van in één keer het gehele bedrag, in meerdere maandtermijnen delen van het bedrag kunt betalen.

Ik vind het te duur, wat kan ik daaraan doen?

We nemen je graag mee in onze visie op geld investeren in je gezondheid: we snappen dat je keuzes moet maken in waarin je geld investeert, en we kunnen natuurlijk niet vanaf hier in je portemonnee kijken.

Echter vinden wij het als je PCOS hebt en je van je klachten af wilt, wel jouw verantwoordelijkheid om hiermee aan de slag te gaan. 

Vanuit PCOS Platform bieden we diverse diensten aan die passen bij ieder budget. Zo bieden we gratis informatie op onze site en Instagram, waar je al veel uit kan halen.

Als je volledig aan de slag wilt met ons online programma of onze persoonlijke begeleiding vragen we hier geld voor, omdat wij deze producten anders niet kunnen aanbieden omdat ze ons tijd, energie en geld kosten. 

De vraag is: wat is duur? Wij hebben zelf duizenden euro’s uitgegeven aan losse consults, niet aansluitende programma’s, niet helpende supplementen en overmatig laboratoriumonderzoek – dat is in onze ogen pas duur 😉 Niet vanwege de kosten, maar omdat het niet werkte.

Wij vinden de tijd waarin je een leven leidt met klachten en waar je dus niet optimaal van het leven kunt genieten pas écht duur.

Natuurlijk blijft het helemaal jouw beslissing, maar vraag jezelf vooral af: welk doel wil ik nastreven en op welke manier kan ik zo gericht mogelijk daar naartoe bewegen?

Worden jullie diensten vergoed door de zorgverzekering?

Nee, onze diensten worden niet vergoed. Online programma’s kunnen überhaupt niet worden vergoed. Wat we wel steeds vaker zien, is dat vrouwen een soort ‘vrij te besteden’ budget krijgen van hun werkgever. Hiermee investeren ze vervolgens in hun gezondheid door bijvoorbeeld de PCOS Balans Formule aan te schaffen. 

Hoelang behoud ik toegang tot het programma?

Je houdt onbeperkt toegang tot de online omgeving en de live Q&A’s. Je behoudt een jaar lang toegang tot de PCOS Community.

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

In de PCOS Community worden ervaringen gedeeld en geven wij adviezen. Je kunt jouw vragen hier stellen en ons meenemen in jouw situatie zodat wij en andere vrouwen mee kunnen denken.

Om de week organiseren we in de online omgeving van de PCOS Balans Formule een live Q&A van 60 minuten die wordt aangekondigd in de Community en per email.

Je kunt hiervoor (anoniem) je vragen insturen, die we dan in de live Zoomcall zullen behandelen. Ook kun je zelf aanwezig zijn in de Zoomcall en reageren of met ons in gesprek gaan zodat we op dat moment met je kunnen meedenken.

Ik wil meer één-op-één begeleiding, wat is er mogelijk?

Er is de mogelijkheid om bij ons een traject te volgen waarin één van ons je één-op-één begeleid.

Deze begeleiding reikt natuurlijk veel verder dan de begeleiding die we je via de Q&A’s kunnen geven. Als je hier meer over wilt weten raden we je aan even hier te kijken.

Als je kiest voor één-op-één begeleiding en je zit al in de PCOS Balans Formule, wordt de investering die jij hebt gedaan voor de PCOS Balans Formule verrekend met de investering voor één-op-één begeleiding.

Is dit programma voor mij als ik (nu) geen kinderwens heb?

Ja zeker! Dit programma is erop gericht om je hormonen in balans te brengen en daarmee je PCOS onder controle te krijgen. PCOS heb je namelijk niet voor even, maar helaas voor het leven. Als je weet hoe je je hormonen in balans kunt krijgen en behouden, heb je daar de rest van je leven plezier van.

Is dit programma voor mij als ik een kinderwens heb?

Ja zeker! Dit programma is erop gericht om je hormonen in balans te brengen en daarmee je PCOS onder controle te krijgen. Hiermee bereid je je lichamelijk voor en vergroot je de kans op een zwangerschap. Meerdere vrouwen in het programma zijn al zwanger geworden 🙂

Kan ik de online cursus naast een fertiliteitstraject volgen?

Ja, dat kan. Dit programma is erop gericht om je hormonen in balans te brengen en daarmee je PCOS onder controle te krijgen. 

Hiermee bereid je je lichamelijk voor en vergroot je de kans op een zwangerschap. Positieve leefstijlveranderingen kunnen bijdragen aan het vergroten van succes in een fertiliteitstraject. 

Let op: dit is geen medisch advies, stem altijd af met je behandelend arts. 

Kan ik de online cursus volgen terwijl ik anticonceptie gebruik?

Ja, dat kan zeker. In de PCOS Balans Formule geven we ook uitleg over anticonceptie, keuzes die je hierin kunt maken en geven we ook informatie over hoe je kunt stoppen met de pil als je dit wilt. 

Maar, juist als je anticonceptie gebruikt vraagt je lichaam extra hulp en extra nutriënten doordat het door de anticonceptie zwaarder wordt belast. Door de inzet van de PCOS Balans Formule kun je dit aan jouw lichaam geven.

Ik loop nu bij een diëtist of andere voeding/leefstijl gerelateerde therapeut/hulpverlener. Is het online programma dan ook aan te raden?

In dit geval is het handig om ons even een mail te sturen (naar [email protected]) met jouw huidige situatie en informatie over je diëtist/hulpverlener zodat wij met jou mee kunnen denken.

In veel gevallen zien wij dat voeding- en leefstijladviezen niet aansluiten bij de behoefte van een vrouw met PCOS en dat dit tot teleurstellingen leidt. Daarom denken wij graag even met je mee.

Ik gebruik medicijnen, kan ik dan ook meedoen?

Als je medicatie gebruikt, overleg dan altijd met je behandelend arts. Wij geven geen medisch advies. Wel hebben we regelmatig vrouwen begeleid die medicijnen gebruikten.

Het werken aan je leefstijl kan leiden tot het afbouwen van bepaalde medicatie en soms is medicatie ook niet meer nodig. Wij zien het als zeer waardevol om je lichaam juist extra te ondersteunen als er gebruik wordt gemaakt van medicijnen. 

Let op: dit is geen medisch advies, stem altijd af met je behandelend arts. 

Ik ben vegetarisch, is de PCOS Balans Formule ook voor mij?

De adviezen in de PCOS Balans Formule zijn in principe niet vegetarisch. Wel geven wij adviezen over vegetarisch PCOS Loving eten. Er is een vegetarisch weekmenu, er zijn vegetarische recepten en we geven adviezen en aanbevelingen voor wanneer je vegetarisch eet bij Klachten en situaties. 

Is de PCOS Balans Formule geschikt voor vegans?

De PCOS Balans Formule is niet geschikt voor vegans. Wij zijn van mening dat kwalitatieve dierlijke producten van grote meerwaarde kunnen zijn om in balans te komen.

De PCOS Balans Formule

Ga gericht en gefocust met het stappenplan aan de slag en kom in balans.