Één-op-één PCOS Balans Traject

Persoonlijke begeleiding

Wil jij geheel gepersonaliseerd advies om van je PCOS klachten af te komen en/of je kans op zwangerschap te vergroten?

Dan is ons zes maanden Één-op-één PCOS Balans Traject voor jou.

Hierin analyseren wij jouw gehele persoonlijke situatie en doen we gericht laboratorium onderzoek om jouw exacte situatie in kaart te brengen. Zo kun je onder begeleiding geïndividualiseerde adviezen toepassen om het snelst tot het beste resultaat komen.

Wil jij zélf iets aan je PCOS doen om van je klachten af te komen of je kans op zwangerschap te vergroten?

Maar heb jij het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet of gewoon écht niet meer weet waar je het moet zoeken?

Wil je graag persoonlijke begeleiding zodat iemand mee kijkt met jouw persoonlijke leef- en gezondheidssituatie?

Ben je klaar met vervelende klachten en/of wil je de kans op zwangerschap vergroten en wil je daarvoor indivudueel advies van een PCOS expert?

Waar kun jij je op dit moment het beste op focussen. Welke voeding, beweging en supplementen zijn voor jou op dit moment wél en niet geschikt? En in welke volgorde?

Is er wellicht sprake van een missing link waardoor jij (nog) geen resultaten hebt behaald? Doe je te weinig of juist teveel? Hoe zorg je ervoor dat je resultaat gaat behalen?

Dat zijn vragen waar wij in één-op-één PCOS begeleiding antwoord op kunnen geven. We bespreken en analyseren je situatie en zetten gericht laboratorium onderzoek in om je van een individueel advies te voorzien.

Je bent niet stuk. Geef je lichaam wat het nodig heeft zodat je weer in balans komt en blijft.

In balans met PCOS?

Wij geloven dat het voor iedere vrouw met PCOS mogelijk is om je PCOS aan te pakken en weer in balans te komen. Je moet alleen weten welke stappen je daarvoor moet nemen.

Nu weet je waarschijnlijk niet meer waar je het moet zoeken en voel je je totaal uit balans, maar uiteindelijk is het een kwestie van je lichaam geven wat het nodig heeft om álle systemen in je lichaam te ondersteunen, dus ook je vruchtbaarheid en dus je cyclus.

Iedere vrouw met PCOS is anders. In sommige gevallen is de juiste voeding en leefstijl genoeg om in balans te komen.

Soms is er echter sprake van een missing link waarvoor het noodzakelijk is om gericht laboratorium onderzoek te doen om jouw unieke situatie in kaart te brengen.

Het maakt niet uit of je van je klachten af wilt komen of dat je jouw kans op zwangerschap wilt vergroten. Ook maakt het niet uit of je dit zonder of juist naast een fertiliteitstraject wilt doen.

Het is tijd om all-in te gaan

Het is nu echt tijd om in actie te komen. Dat voel je aan alles.

Je hebt lang genoeg gewacht om de volgende stap te zetten.

Je vindt het stiekem waarschijnlijk best spannend, maar je weet ook: je gaat er nooit helemaal klaar voor zijn. Maar je bent er wel klaar mee. Met je vervelende klachten, met dat machteloze gevoel dat je niets aan je klachten en vruchtbaarheid kunt doen.

Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en lijkt het te werken voor iedereen, behalve voor jou.

Je weet dat je meer nodig hebt voor hormonale balans en dat je nu voor eens en voor altijd wilt weten wat er nu precies in jouw lichaam afspeelt.

En je weet dat als je doet wat je altijd deed, dat je krijgt wat je altijd kreeg.

Jij bent niet opgeleid om je eigen PCOS therapeut te zijn. Je weet misschien wel wát van voeding en leefstijl maar niet genoeg om tot het punt te komen waar je wilt zijn.

Je wilt het niet meer eerst zelf proberen om er vervolgens na vier maanden achter te komen dat het eigenlijk helemaal niet beter gaat en dat je nog steeds niet begrijpt waarom.

Je wilt het nu een keer direct goed doen en beseft inmiddels ook dat je het ook níet kan doen maar dat dat nog veel vervelender is.

Je weet dat je je even zal moeten committen aan het veranderen van je leefstijl, maar dan wél goed zodat je niet weer wat zit aan te rommelen.

Niet iedere vrouw met PCOS is precies hetzelfde. Er zijn veel overeenkomsten, maar onderling kan het natuurlijk verschillen.

Jij wilt weten wat er precies in jouw lichaam gebeurt: waarom je last hebt van klachten, waarom je niet of minder vaak ovuleert, waarom je darmklachten maar niet afnemen, waarom niets écht lijkt te helpen.

Wij snappen dit en werken daarom in dit traject standaard met gericht laboratorium onderzoek, namelijk een Haarmineralenanalyse (HMA), een hormoononderzoek (DUTCH Plus) en een ontlastingonderzoek (GI Map).

In dit traject krijg je één-op-één PCOS begeleiding aan de hand van de uitslagen van het laboratoriumonderzoek en een uitgebreide analyse van jouw gehele situatie.

In dit traject ga je all in en krijg je alles wat wij te bieden hebben.

Hoe langer je wacht, hoe verder je uit balans raakt en hoe langer het duurt om weer in balans te komen.

Nog even voorstellen...

Hi, wij zijn Loes Reus (links) en Isabelle Suurland (rechts). Beiden kregen wij op vrij jonge leeftijd de diagnose PCOS. Loes was 18 en Isabelle 20.

Met de klassieker ‘Je kunt terugkomen als je kinderen wilt en voor nu kun je aan de pil‘, werden wij naar huis gestuurd.

Loes: Ik voelde mij helemaal niet geholpen door de pil en andere medicatie en voelde mij daar juist nog slechter door. Daarom verdiepte ik mij steeds meer in andere mogelijkheden en bij gebrek aan duidelijkheid besloot ik mij op te leiden tot Orthomoleculair therapeut gespecialiseerd in PCOS.

Isabelle: ik had al jaren de pil geslikt en wilde er juist vanaf omdat ik aan de pil óók klachten ervaarde. Ik liet mij ook niet afwimpelen met de uitspraak dat ik er zelf niets aan kon doen en beet mij vast in de zoektocht naar voeding en leefstijl als ‘medicijn’. Daarnaast heb ik mij opgeleid tot Hormoontherapeut gespecialiseerd in PCOS.

Ons realiseren dat voeding en leefstijl invloed hebben op PCOS, bleek niet genoeg. Zelfs al die opleidingen, jaren onderzoek en ontzettend veel proberen gaf nog niet de échte oplossing.

Ketogeen, koolhydraatarm, vega(n), zuivelvrij, glutenvrij, suikervrij, intermittent fasting, krachttraining, vasten, talloze supplementen: you name it, wij hebben het geprobeerd.

Samen zijn wij terug naar de tekentafel gegaan en hebben wij naast alle bekende informatie, óók naar de biologie en de fysiologie van het lichaam gekeken. Wij hebben geanalyseerd hoe onze voorouderen leefden, hoe in stammen wordt geleefd en wat nu eigenlijk de optimale voeding/leefstijl is voor de vrouw en specifiek voor vrouwen met PCOS.

Veel onderzoek wordt alleen op mannen gedaan en geeft daarom geen goed beeld van het effect op vrouwen, laat staan op vrouwen met PCOS.

Door ons lichaam te geven wat het werkelijk nodig heeft in plaats van alleen maar te focussen op wat het allemaal niet mag, kwamen wij wérkelijk in balans en van al onze vervelende klachten af.

Acne, haaruitval, overbeharing, gewichtsproblemen, (heftige) darmklachten, buikpijn, hersenmist en stemmingswisselingen verdwenen en maakten plaats voor een regelmatige cyclus, energie voor de hele dag, en een lichaam in balans.

Het kan dus écht en dat gunnen wij jou ook zo ❤️ 

Voor wie is het Één-op-één PCOS Balans Traject?

Één-op-één PCOS begeleiding is voor vrouwen met PCOS die:

1. Middels voeding en leefstijl hun lichaam willen geven wat het nodig heeft zodat zij weer in balans kunnen komen.

2. Meer inzicht willen in de werking van hun lichaam aan de hand van gericht laboratorium onderzoek.

3. Al heel veel hebben geprobeerd maar nog geen gewenst resultaat hebben bereikt. Wellicht omdat ze een ‘missing link’ vermoeden. Of juist nog niet veel of helemaal niets hebben geprobeerd en dat ook eigenlijk niet durven omdat ze misschien bang zijn het verkeerd te doen of simpelweg behoefte hebben aan individueel advies.

4. Graag willen dat een PCOS therapeut meekijkt met hun gehele situatie en gericht persoonlijk plan opstelt op basis van een persoonlijke analyse inclusief laboratoriumonderzoek.

5. Van hun vervelende klachten af willen zoals overgewicht/gewichtsproblemen, onregelmatige cyclus, acne, overbeharing, haaruitval, vermoeidheid, stemmingswisselingen, buikpijn, opgeblazen gevoel, darmklachten, laag of juist extreem hoog libido, hersenmist en andere hormonale klachten.

6. Hun vruchtbaarheid willen optimaliseren en daarmee de kans op zwangerschap willen vergroten. Dit kan in plaats van maar ook tijdens of in combinatie met een fertiliteitstraject.

7. Met voeding en leefstijl hun proces naar balans willen ondersteunen naast het gebruik van medicatie/zorg van een medisch professional (overleg wel altijd even met je behandelend arts).

 8. 18 jaar of ouder zijn.

Wat krijg je in het Één-op-één PCOS Balans Traject?

Het traject duurt zes maanden en bestaat uit twee fases. Fase 1 is voorbereidend en duurt gemiddeld 2 maanden en fase 2 is verdiepend en gepersonaliseerd en duurt vier maanden. In fase 2 ontvang je onze persoonlijke één-op-één begeleiding. Beide fases zijn essentieel.

Laboratoriumonderzoek

In dit traject zit de volgende laboratoriumonderzoeken:

  • Een haarmineralenanalyse (HMA) waardoor we inzicht krijgen in je mineraalstatussen en de invloed daarvan op je metabolisme, stress(belasting), vitaminestatussen en nog veel meer. Dit geeft veel inzicht in waar het op voeding- en leefstijl gebied op ontbreekt (en juist waar het wel al goed verloopt). Je kunt denken aan een verminderde opname van voedingsstoffen, verhoogde stress en verminderde ontgiftingsfunctie. Dit geeft veel waardevolle focuspunten (en inzicht in missing links).
  • Een hormoononderzoek (de DUTCH Plus) waardoor we inzicht krijgen in je hormonen (oestrogeen, progesteron, cortisol, andere stresshormonen en nog veel meer). Hierdoor krijgen wij een heel goed beeld waar de problemen zich bevinden om daar zo gericht mogelijk naar te kunnen handelen.
  • Een ontlastingonderzoek (GI Map) waardoor we inzicht krijgen in je spijsvertering. Als je darmen niet goed functioneren, kan niet alleen de opname van voedingsstoffen worden verhinderd maar raken ook je hormonen, ontgiftingsfunctie en je immuunsysteem belast. Ook als je geen last van je darmen hebt, is dit een waardevol onderzoek omdat verstoringen in de darmen niet altijd tot klachten in de darmen hoeven te leiden maar wel kunnen bijdragen aan je gehele hormonale disbalans.

Uiteraard zijn er nog veel andere soorten laboratoriumonderzoek. Mocht dit in jouw geval nodig zijn, zullen we dit in het traject bespreken. Let op: meer onderzoek is tegen een meerprijs.

Investering

De prijs voor het Één-op-één PCOS Balans Traject is €2599,- incl BTW. Dit bedrag is ook in termijnen te betalen.

Deze prijs is inclusief een haarmineralenanalyse, hormoononderzoek en ontlastingonderzoek.

Ben je (aantoonbaar) student? Dan kun je gebruik maken van een studentenkorting van €200,-. In dit geval is de trajectprijs €2399,-.

Hieronder lees je wat oud en huidig cliënten zeggen over ons en onze aanpak

Voor de duidelijkheid

We willen je op het hart drukken dat we door middel van het Één-op-één PCOS Balans Traject geen diagnose stellen en het ook geen vervanging is van een diagnose. We adviseren je om altijd contact op te nemen met je behandelend arts als je klachten ervaart. Het Één-op-één PCOS Balans Traject is en bevat (net zoals alles wat wij aanbieden en vertellen) geen medisch advies en vervangt ook nooit medisch advies.

Liefs, Loes en Isabelle.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als je op één van de aanmeld-knoppen op deze pagina klikt, krijg je een vragenlijst te zien.

Nadat je het formulier hebt ingevuld, kun je een telefonische afspraak in onze agenda inplannen (let op: dit dien je dus zelf te doen).

Dit telefonische gesprek is vrijblijvend en gaat over dit één-op-één traject (en dus niet over onze andere diensten). We horen graag meer over je situatie en waar je naar op zoek bent maar geven geen voeding- of leefstijladviezen. Wel denken we aan de hand van jouw persoonlijke situatie mee of wij jou kunnen helpen middels dit traject.
Na dat gesprek is er uiteraard ruimte om alles even te laten bezinken.

Zodra wij beiden akkoord hebben gegeven op het traject, krijg je van ons de mogelijkheid om (in termijnen) te betalen en starten we het traject.

Op welke termijn kan ik van start/hebben jullie plek?

Momenteel kun je op het moment van instappen beginnen en is er geen sprake van een wachtlijst. Let op: dit kan veranderen aangezien er beperkt plek is.

Hoelang duurt het traject?

Het traject duurt zes tot maximaal zeven maanden. Dit kan variëren wegens de afname procedure van de laboratoriumonderzoeken en de verwerkingstijd van het lab.

Hoe persoonlijk is het traject?

Het Één-op-één PCOS Balans Traject is ons meest persoonlijke traject. Vanaf fase 2 is alle begeleiding in dit traject één-op-één (met Loes of Isabelle) en daarin is volle persoonlijke aandacht voor jou. Je hebt gedurende fase 2 een direct lijntje via whatsapp met Loes of Isabelle.

Ik heb het geld nu niet, kunnen jullie daarin iets betekenen?

We bieden de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit betekent dat je in plaats van in één keer het gehele bedrag, twee keer de helft of drie keer een derde van het bedrag betaalt.

Over de hoeveelheid termijnen kunnen we altijd overleggen wat het beste bij jou past.

Indien je student bent, kun je gebruik maken van een studentenkorting van €200,-.

Is er ook een budget variant van persoonlijke begeleiding?

Ja, dat is het Plus programma van ons online programma de PCOS Balans Formule. Daarin zit geen één-op-één begeleiding en geen laboratoriumonderzoek inbegrepen maar wel persoonlijke begeleiding en aandacht in de online Community.

Ik heb alles al geprobeerd en vertrouw er niet meer op dat mijn lichaam in balans komt, wat moet ik doen?

Wij kennen beiden dit gevoel ook zo goed! Helaas zien we dit in de praktijk ook regelmatig terug. Vaak zien we dat vrouwen (net zoals wij vroeger) heel hard werken aan hun gezondheid, maar dat ze zich richten op een aantal stukjes van de puzzel in plaats van de totale puzzel.

Ook kan het zijn dat er sprake is van een missing link. Ergens in je lichaam zit als het ware een ‘blokkade’ waardoor de rest niet lekker stroomt.

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een darmdysbiose waardoor je voedingsstoffen niet goed opneemt of waardoor laaggradige ontstekingen blijven bestaan. Ook kan het zijn dat je lichaam ondanks veel inspanningen in de overleefstand blijft hangen en dien je dit te doorbreken.

Daarnaast zien we vaak dat bepaalde voedingsstoffen tekort of niet in balans zijn waardoor klachten aan blijven houden en systemen in je lichaam niet optimaal werken.

In het Één-op-één PCOS Balans Traject kunnen we middels gericht laboratoriumonderzoek en een uitgebreide analyse van jouw persoonlijke situatie heel vaak de missing link achterhalen waardoor jouw inspanningen ook daadwerkelijk tot resultaten gaan leiden.

We snappen dat dit nog lastig te geloven is als je al zoveel geprobeerd hebt. Daarom vinden wij het ook belangrijk eerst een matchcall met je in te plannen. Zo kunnen wij jouw situatie aanhoren en eerlijk aangeven of wij denken dat wij iets voor jou kunnen betekenen.

Is dit programma voor mij als ik (nu) geen kinderwens heb?

Ja zeker! Het traject is erop gericht om je hormonen in balans te brengen en daarmee je PCOS onder controle te krijgen. PCOS heb je namelijk niet voor even, maar helaas voor het leven. Als je weet hoe je je hormonen in balans kunt krijgen en behouden, heb je daar de rest van je leven plezier van.

Is dit programma voor mij als ik een kinderwens heb?

Ja zeker! Het traject is erop gericht om je hormonen in balans te brengen en daarmee je PCOS onder controle te krijgen. Hiermee bereid je je lichamelijk voor en vergroot je de kans op een zwangerschap. Meerdere vrouwen in het traject zijn al zwanger geworden 🙂

Ik heb een actieve kinderwens: wat als ik zwanger raak tijdens het traject?

We begeleiden regelmatig vrouwen in onze trajecten die een actieve kinderwens hebben of fertiliteitstrajecten volgen. De kans op zwangerschap is dan natuurlijk aanwezig en we begrijpen volledig dat je hier actief mee bezig bent!
Als je besluit om in het traject te stappen verwachten we dat je goed zicht hebt op de kans dat je zwanger bent of niet. Het is vooral belangrijk goed in de gaten te houden tijdens het afnemen van het laboratoriumonderzoek of je dan zwanger bent of niet. Zwangerschap beïnvloedt namelijk de uitslagen, vooral van het hormoononderzoek dat we in het traject doen. Indien je zwanger wordt vóór het afnemen van het laboratoriumonderzoek, pauzeren we het traject en hervatten we het na je zwangerschap. Als je het labonderzoek al hebt gedaan vóór je zwangerschap gaat het traject door en houden we natuurlijk rekening met je zwangerschap. Er wijzigt dan in principe niets omtrent het verloop van het traject. Natuurlijk zullen we jouw situatie bespreken en houden we zo goed mogelijk rekening met de omstandigheden.

Kan ik het traject naast een fertiliteitstraject volgen?

Ja, dat kan. Het traject is erop gericht om je hormonen in balans te brengen en daarmee je PCOS onder controle te krijgen.

Hiermee bereid je je lichamelijk voor en vergroot je de kans op een zwangerschap. Positieve leefstijlveranderingen kunnen bijdragen aan het vergroten van succes in een fertiliteitstraject.

Meerdere vrouwen volgen het traject naast een fertiliteitstraject.

Let op: dit is geen medisch advies, stem altijd af met je behandelend arts.

Wel is het zo dat de resultaten van het hormoononderzoek deels worden beïnvloed door de synthetische hormonen. Dit hoeft geen probleem te zijn voor het traject.

Kan ik het traject volgen terwijl ik anticonceptie gebruik?

Ja, dat kan zeker. In het traject geven we ook uitleg over anticonceptie, keuzes die je hierin kunt maken en geven we ook informatie over hoe je kunt stoppen met de pil als je dit wilt.

Maar, juist als je anticonceptie gebruikt vraagt je lichaam extra hulp en extra nutriënten doordat het door de anticonceptie zwaarder wordt belast. Door voeding en leefstijl te optimaliseren, kun je dit aan jouw lichaam geven.

Wel is het zo dat de resultaten van het hormoononderzoek deels worden beïnvloed door de synthetische hormonen. Dit hoeft geen probleem te zijn voor het traject.

Ik ben vegetarisch, is het traject ook voor mij?

Ja dit is zeker mogelijk. Wij kunnen met je meedenken en meerdere recources (zoals het receptenboek, weekmenu’s etc.) bevatten vegetarische opties. In sommige gevallen zien we dat het heel goed mogelijk is om in balans te komen met een vegetarisch voedingspatroon. Dit is niet altijd het geval. Wij kunnen van tevoren niet bepalen wat jouw lichaam hierin nodig heeft. Het is geheel aan jou om hierin voor jou passende keuzes te maken. 

Één-op-één PCOS Balans Traject

Ontdek wat jij nodig hebt om van je PCOS klachten af te komen en/of je kans op zwangerschap te vergroten.