PCOS recept: banana pancakes
Isabelle & Loes

Ons all time favorite PCOS recept: de bananenpannenkoekjes! Een heerlijk makkelijk ontbijt (of lunch) dat binnen 10 minuten op tafel staat!

Op een praktische en toepasbare manier in balans komen: dat is waar wij je bij willen helpen. Met dit simpele, PCOS Loving ontbijtrecept bijvoorbeeld. Deze bananenpannenkoekjes zijn absoluut onze favoriet, we eten ze regelmatig. Het ontbijt is voor velen een maaltijd die er nog weleens bij inschiet. Toch is het een ontzettend belangrijk eetmoment wat onder andere de stress in je lichaam direct verlaagt. We hopen dat je na het zien van dit PCOS recept verkocht bent.

Voorbereiding: 3 minuten.

Bereiden: 7 minuten.

Klaar in: 10 minuten.

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 30 gram kokosmeel (Geen kokosmeel in huis? Maak dan gebruik van teffmeel of cassavemeel)
  • Klein beetje water
  • 2 gram kokosolie of ghee 
  • 100 gram bessen als topping 
  • Optioneel: ceylon kaneel

Instructies: 

1. Pureer de banaan of prak met een vork in een kom. Voeg de eieren toe en mix.

2. Voeg de kokosmeel en kaneel toe en mix. Voeg eventueel een beetje water toe indien het te droog is.

3. Bak de pannenkoekjes zachtjes in wat kokosolie of ghee.

Tip! Leg de pannenkoekjes op een bord met wat zilverfolie eroverheen om ze warm te houden. Ook mogelijk: zet een pan op laag vuur met een laagje kokend water. Leg een bord (groter dan de pan) over de pan en leg de pannenkoekjes op dit bord. Zo blijven de pannenkoekjes warm totdat je ze eet. Je kunt ze natuurlijk ook direct opeten.

Let op! De bananenpannenkoekjes bevatten vrij veel (goede) vetten. Je kunt het product wat minder vet maken door de kokosmeel volledig of voor een deel te vervangen met bijvoorbeeld cassavemeel. Bijvoorbeeld 20 gram cassavemeel en 10 gram kokosmeel. Hierdoor wordt de structuur van de bannenkoekjes ook wat sterker.

Meer PCOS recepten?

Ben je benieuwd naar meer recepten? Als aanvulling op de PCOS Balans Formule hebben we een compleet receptenboek ontwikkeld met meer dan 55 recepten. In deze online cursus ontdek je hoe jij stapsgewijs beweegt naar jouw PCOS Loving leefstijl zodat je op alle vlakken balans kunt ervaren.

Lees ook: PCOS en voeding: hoe vaak moet je eten?

Isabelle & Loes

Isabelle & Loes

Loes (orthomoleculair therapeut) en Isabelle (PCOS hormooncoach en hormoontherapeut i.o.) zijn founders van PCOS Platform. Ze hebben zelf PCOS en weten hoe het is om met dit syndroom te leven. Samen bouwen zij aan het platform dat vrouwen met PCOS helpt hun PCOS weer onder controle te krijgen en hun lichaam en leven weer in balans te krijgen.

Lees ook dit

error: De inhoud is beschermd!