fbpx

Huisregels

Welkom

Op de website pcosplatform.nl bieden wij (Isabelle Suurland, hierna: PCOS Platform) informatie en een community aan. 

De informatie op pcosplatform.nl wordt nauwkeurig en met grote zorg samengesteld. Helaas kunnen wij niet garanderen dat alle informatie foutloos is. De informatie is dan ook nooit bedoeld als medisch advies.

De community is bedoeld om informatie uit te wisselen over onderwerpen gerelateerd aan PCOS zoals zwanger worden, symptomen en ervaringen. Dit alles in een prettige, fijne en veilige omgeving. Om de sfeer en veiligheid binnen de community te kunnen waarborgen, zijn deze huisregels opgesteld. 

De community bestaat uit groepen, waarbinnen forums (hierna: onderwerpen) gestart kunnen worden. Daarnaast kan je privé-berichten naar andere community-leden sturen.

Naast de community kan je ook reageren op alle artikelen. Op het reageren op artikelen gelden dezelfde huisregels als op de community. Vanaf nu wordt het reageren op artikelen niet meer apart benoemd en valt dit onder de community.

Door de informatie op pcosplatform.nl te lezen of gebruik te maken van de community, aanvaard je automatisch deze huisregels. Dat betekent dat je je aan alle regels op deze pagina moet houden. PCOS Platform behoudt het recht om de huisregels aan te passen. Wij adviseren je dan ook regelmatig de huisregels te bekijken.

Registratie

 1. Voor de registratie bij de community is een geldig e-mailadres nodig. Daarnaast moet je een gebruikersnaam (zichtbaar voor iedereen) en een wachtwoord opgeven.
 2. Je e-mailadres wordt gebruikt voor het herstellen van wachtwoorden en voor het sturen van meldingen wanneer je bijvoorbeeld privé-berichten op het forum hebt ontvangen of je je hebt geabonneerd op onderwerpen.
 3. Je kunt de instellingen voor e-mail meldingen zelf instellen op je profielpagina (klik rechtsboven op je profielfoto, ga naar ‘Profiel’, vervolgens naar ‘Instellingen’, dan kun je onder het tabje ‘E-mail’ je voorkeuren aanpassen.)
 4. Je kan je pas registreren na het accepteren van het Privacybeleid en deze huisregels.Je kan alleen actief deelnemen aan de community als je ingelogd bent met een account.
 5. Op de website kan iedereen, ook zonder account, de community volgen en meelezen.
 6. Je kan alleen actief deelnemen aan de community met een account. Zonder account kun je berichten lezen maar niet schrijven. Het aanmaken van een account is gratis.
 7. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming van je ouders en/of wettelijke vertegenwoordiger nodig voor het deelnemen aan de community.

Privacy

PCOS Platform vindt jouw privacy belangrijk. Lees hier meer over in ons Privacybeleid. Voor de community is het nodig dat bepaalde gegevens zichtbaar zijn. Wees je hier bewust van en lees hieronder welke gegevens zichtbaar zijn voor anderen:

 1. De community is openbaar. Dat betekent dat je gebruikersnaam, profielfoto, omslagfoto en berichten die je in forums plaatst voor iedereen zichtbaar zijn. Ben je liever anoniem binnen de community? Gebruik dan een gebruikersnaam en profielfoto die niet naar jou te herleiden zijn. Plaats dan ook geen persoonlijke informatie waaraan je herkend kan worden in je berichten.
 2. Naast de verplichte informatie is het ook mogelijk zelf je profiel aan te vullen met informatie over jou. Deze gegevens zijn alleen zichtbaar voor anderen als je deze gegevens op zichtbaar voor ‘iedereen’ hebt staan in je profiel.

Gebruik community

 1. We verwachten van gebruikers van de community dat zij iedereen met respect behandelen. Hierbij geldt dat we de normen en waarden volgen die in onze maatschappij geaccepteerd zijn. Onder het kopje ‘Niet toegestaan’ staat wat hier niet onder valt. Wij willen graag dat de community van PCOS Platform een prettige  en veilige omgeving is voor iedereen.
 2. Gebruik bij het openen van een onderwerp de juiste categorie en meest passende tag(s).
 3. Kijk voor het openen van een onderwerp of er niet al een vergelijkbaar forum bestaat.
 4. Geef een onderwerp een zo duidelijk mogelijke titel mee.
 5. Open een onderwerp maar op een plek in de community.
 6. Probeer reacties zo relevant mogelijk houden en te beperken tot het onderwerp. Als het te veel afwijkt, open dan een nieuw onderwerp.
 7. Probeer al je opmerkingen in één reactie te plaatsen in plaats van meerdere korte reacties.
 8. Maak geen overmatig gebruik van hoofdletters en uitroeptekens, dit kan onleesbaar en intimiderend overkomen.
 9. Kom je een topic of bericht tegen dat je ongepast vindt, rapporteer dit aan de beheerder door een mail te sturen aan [email protected] De beheerder zal hier vervolgens naar kijken.

Niet toegestaan

 1. Het plaatsen van een bericht dat in strijd is met de Nederlandse wet- en regelgeving.
 2. Het plaatsen van een bericht dat beledigende, discriminerende of haatzaaiende inhoud bevat.
 3. Het linken naar een pagina met beledigende, discriminerende of haatzaaiende inhoud.
 4. Het linken naar pornografische websites, goksites of andere websites met illegale doeleinden of strekking.
 5. Het plaatsen of versturen van een virus, worm, spam of andere schadelijke bestanden naar de website of haar leden.
 6. Het plaatsen van onwaarheden of misleidende teksten.
 7. Het zonder toestemming van de auteur plaatsen van teksten, afbeeldingen, video’s of ander materiaal van derden waarop auteursrecht rust. PCOS Platform is niet aansprakelijk voor het schenden van auteursrecht door leden.
 8. Het plaatsen van persoonlijke gegevens van anderen, die niet bedoeld zijn om gelezen/gezien te worden door derden.
 9. Het plaatsen van berichten met commerciële doeleinden. Hieronder vallen ook links naar commerciële websites, inclusief veilingsites en advertentiesites.
 10. Het plaatsen van een oproep voor enquêtes of onderzoeken (ook niet voor studiedoeleinden).
 11. Het plaatsen van telefoonnummers (uitzondering: nummers van (hulp-)instanties).
 12. Het plaatsen van links naar Facebookgroepen of WhatsApp groepen.
 13. Het plaatsen van spam.

Eventuele schade die voortvloeit uit jouw bijdrage(n) binnen de community kan zonder waarschuwing, ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst op jou worden verhaald. Op het plaatsen van een commerciële  boodschap zonder schriftelijke toestemming staat een boete van €500 per gebeurtenis.

Moderatie

De beheerders en moderators van pcosplatform.nl hebben onder andere het recht om maatregelen te nemen indien:

 1. Er iets wordt gedaan of geplaatst dat niet is toegestaan.
 2. Er iets wordt gedaan of geplaatst dat niet past bij de normen en waarden van de community.
 3. Er iets wordt gedaan of geplaatst dat de gebruiksvriendelijkheid of kwaliteit van de community vermindert. Denk aan een onderwerp openen in een verkeerde groep of meerdere keren plaatsen van hetzelfde bericht.
 4. Als er iets wordt gedaan of geplaatst dat technische problemen veroorzaakt. Denk aan het invoeren van onjuiste html of een te grote afbeelding/video.

Beheerder en moderators kunnen onder andere de volgende acties ondernemen (met of zonder voorafgaande waarschuwing):

 1. Het sluiten van een onderwerp.
 2. Het aanpassen van een onderwerp en/of tag(s) behorende bij een onderwerp.
 3. Onderwerpen en berichten aanpassen of verwijderen.
 4. Waarschuwing geven tot verwijdering of blokkering van een lid.
 5. Een lid verwijderen of blokkeren.

Welke actie wordt genomen, is afhankelijk van de aanleiding. Het sluiten van een topic gebeurt regelmatig als hier weinig activiteit meer is of als er een vergelijkbaar topic is.

Uitzonderingen

PCOS Platform behoudt zich het recht voor om in uitzonderlijke gevallen bijdragen aan te passen of te verwijderen, ook als deze niet expliciet de hierboven genoemde regels hebben geschonden.

Disclaimer

 1. Het deelnemen en/of gebruik maken van de community en/of de website is geheel vrijwillig en volledig op eigen risico. PCOS Platform is niet aansprakelijk voor directe en/of indirecte schade van welke aard dan ook die voortkomt uit het gebruik van pcosplatform.nl.
 2. PCOS platform is niet aansprakelijk voor de content geplaatst door leden van de community of derden. De geplaatste content die van derden afkomstig is, is uitsluitend de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de betreffende deelnemer.
 3. PCOS Platform is niet aansprakelijkheid voor mogelijke onjuistheden en ook niet voor de pagina’s en bestanden waarnaar gelinkt wordt. De informatie op pcosplatform.nl is niet bedoeld als medisch advies.
 4. PCOS Platform behoudt het recht om te stoppen met de community (of delen van de community te verwijderen) en is dan niet verplicht om alle geplaatste content beschikbaar te houden. PCOS Platform kan niet aansprakelijk gesteld worden doordat geplaatste content niet meer beschikbaar is.

Copyright

 1. Staat er op pcosplatform.nl een bijdrage die naar jouw mening je rechten van intellectueel eigendom of anderszins aantast, maak ons daar dan direct op attent door contact met ons op te nemen. Wij onderzoeken alle klachten en zullen passende maatregelen nemen.
 2. Door gebruik te maken van de community of het insturen van blogs of informatie, geef je PCOS Platform de onherroepelijke volmacht je bijdrage zonder beperkingen of kosten te gebruiken op alle kanalen van pcosplatform.nl. Je geeft PCOS Platform tevens toestemming om je bijdrage aan anderen ter beschikking te stellen. PCOS Platform is niet verplicht bij publicatie van een bijdrage de auteur of diens gebruikersnaam te noemen. 
 3. Wil je informatie of bijdragen op pcosplatform.nl gebruiken of delen, dan dien je hiervoor schriftelijk een verzoek in te dienen. Pas na schriftelijk akkoord, mag je inhoud van PCOS Platform gebruiken of delen. Ongeautoriseerd of oneigenlijk gebruik van inhoud of het delen daarvan maakt inbreuk op de intellectuele rechten van PCOS Platform.