fbpx

Ervaringsverhaal Isabelle – Deel 2

Isabelle
Lees hier deel 1 van Isabelle’s ervaringsverhaal. Haaruitval en acne De haaruitval en acne vond ik vreselijk en ik was er constant mee bezig. Soms vergroot je zelf een pukkeltje […]
Lees hier deel 1 van Isabelle’s ervaringsverhaal.

Haaruitval en acne

De haaruitval en acne vond ik vreselijk en ik was er constant mee bezig. Soms vergroot je zelf een pukkeltje wat uit in je hoofd, maar dit was niet overdreven. Mensen die met medelijden naar mij keken aangezien ik helemaal onder zat. En van mijn haar was bijna niets meer over. 

Tegen mijn haaruitval ben ik haargroei supplementen gaan gebruiken. Dit hielp in eerste instantie want mijn haaruitval werd veel minder. Helaas begon mijn haar na een tijd weer uit te vallen maar het is niet meer zo erg geworden als in het begin. Ik heb nooit echt grote kale plekken gehad maar van mijn oorspronkelijk volle bos haar is bijna niets meer over. 

Plukken haar in je handen, onder de douche, in je kam, op je bed, op de vloer: daar heb ik zo om gehuild.

Om de acne te verhelpen, heb ik verschillende producten en behandelingen geprobeerd. Daarnaast heb ik ook medicatie gebruikt, 2 crèmes. Na twee maanden hele erge acne, werd het eindelijk beter. Mijn huid klaarde helemaal op. Het waren hele agressieve crèmes dus na een jaar ben ik gestopt. Nu gebruik ik alleen nog maar natuurlijke verzorging.

Hulp

Dat mijn haar weer extreem begon uit te vallen, kon ik moeilijk verwerken. Haaruitval vond ik nog erger dan acne. Plukken haar in je handen, onder de douche, in je kam, op je bed, op de vloer: daar heb ik zo om gehuild. Ik vond het zo erg en was zo bang om kaal te worden. Ondertussen las ik steeds meer over haaruitval en dat het ook door PCOS kon komen.

Ik besloot naar een orthomoleculair arts te gaan. Daar heb ik gekozen voor een traject met ontlastingsonderzoek en bloedonderzoek naar voedselintoleranties. Voor mij waren heel veel adviezen open deuren omdat ik van leefstijl eigenlijk alles al wist door al het onderzoek dat ik zelf had verricht. De orthomoleculair arts gaf ook aan dat ze mij daar eigenlijk niet echt iets nieuws over te vertellen had.

Resultaten

Uit het darmonderzoek kwam voor mij geen nieuwe informatie. Dit had ik al een keer gedaan (op mijn achttiende) en dat was nog precies hetzelfde. Alleen de bloedresultaten duiden op veel voedselintoleranties: gluten, alle vormen van zuivel, ei, knoflook en haver. Het was de bedoeling dat ik deze voedingsmiddelen de komende 3-6 maanden compleet uit mijn dieet ging elimineren om de intolerantie te verhelpen. Dat heb ik ook gedaan maar als zeer onprettig ervaren. Sociaal gezien was het voor mij zo zwaar dat ik er veel stress van kreeg. Daarom was het voor mij één stap vooruit, drie achteruit. Eerst hielp het  even maar al gauw was ik weer terug bij af. 

Dat brengt mij meteen bij een van mijn overtuigingen: balans is key. 

Meer lezen? Lees hier deel 3 van Isabelle’s ervaringsverhaal.

ONTVANG GRATIS

E-book

Ben je klaar om je PCOS aan te pakken? Wil je weten wat de oorzaak is van jouw PCOS en een persoonlijke aanpak vinden? Vul je gegevens in, ontvang het e-book en krijg nog meer informatie in je mail.