De voordelen van de diagnose PCOS

Isabelle
Voordelen? Natuurlijk is PCOS niet bepaald prettig te noemen. We horen van vrouwen vaak toch ook een positieve kant van hun diagnose. Benieuwd?  Lees dan verder. When life gives you […]

Voordelen?

Natuurlijk is PCOS niet bepaald prettig te noemen. We horen van vrouwen vaak toch ook een positieve kant van hun diagnose. Benieuwd?  Lees dan verder.

When life gives you lemons…

1. Je hebt in ieder geval duidelijkheid

Waarschijnlijk heb je ergens last van, en daar is nu een verklaring voor. Misschien was het niet waar je op hoopte maar je hoeft nu niet meer verder te zoeken. Je kunt je bijvoorbeeld wat meer gaan verdiepen in PCOS of nadenken over een plan van aanpak.

2. Er zijn vele soorten (alternatieve) behandelingen

Ook al is er geen magische pil die alles oplost, toch zijn er heel veel mogelijkheden om PCOS onder controle te krijgen. Van de pil en fertiliteitstrajecten tot leefstijlaanpassingen en supplementen. Het ligt natuurlijk aan de symptomen en de wensen die je hebt maar er zijn mogelijkheden.

3. PCOS is de meest voorkomende hormonale aandoening onder vrouwen

Naar schatting hebben 5-10% (sommigen zeggen zelfs 15%) van de vrouwen PCOS. Daardoor wordt er veel onderzoek gedaan naar PCOS en mogelijke behandelingen. Dat resulteert in meer onderzoeken, beschikbare informatie en vele deskundigen die zich in PCOS gaan verdiepen.

4. PCOS kan leiden tot een bewustere en gezondere leefstijl

Dit merken vrouwen met PCOS vaak als positief punt op. Door PCOS gaan zij zich verdiepen in hun leefstijl zoals voeding, beweging en ontspanning. Of dit jouw PCOS nu helpt of niet, je bent in ieder geval met je gezondheid bezig.

5. Je bent niet alleen

Je bent niet de enige die met deze aandoening moet dealen. Zoals gezegd hebben naar schatting 1 op de 10 vrouwen PCOS. Weliswaar allemaal op een eigen, unieke manier maar we zitten ongeveer in hetzelfde schuitje. Veel vrouwen schrijven dan ook over hun ervaringen. Het kan fijn zijn om een herkenbaar verhaal te lezen en wellicht steek je er nog iets van op. We vormen een hechte community vrouwen, samen maken we lemonade van PCOS.

lemonade-pcosplatform

KEEP READING

PCOS & Buikklachten

PCOS & Buikklachten

Buikklachten Het klinkt logisch dat vrouwen met PCOS ook vaker last hebben van buikklachten. Pijn in het buik-/ bekkengebied, darmklachten of maagklachten. Maar hoeveel...

The PCOS Sisters

The PCOS Sisters

Eline Ik ben Eline, 29 jaar en ik woon samen met mijn verloofde Dani. Ik werk als (ouderen) verpleegkundige in een verpleeghuis (somatiek afdeling) in Utrecht. Mijn...

PCOS & Stress

PCOS & Stress

Lees ook de resultaten van de wekelijkse polls PCOS & partners / (nieuwe) relaties en PCOS & Beweging Stress en PCOS, hoe zit dat precies?  Dat stress altijd...