De meest voorkomende symptomen van PCOS

Syndroom

PCOS is een syndroom. Dat betekent dat het een verzameling van symptomen is die vaak samen voorkomen. Zo kan de ene vrouw met PCOS hele andere klachten hebben dan de ander. Soms ervaren vrouwen met PCOS veel onverklaarbare en vage klachten en kunnen dat later pas linken aan PCOS. Het kan ook zijn dat bepaalde symptomen weer worden veroorzaakt door andere symptomen. Zo kunnen bijvoorbeeld  acne, haaruitval of overbeharing de angsten, depressie of neerslachtigheid veroorzaken.

Symptomen van PCOS kunnen zijn:

Behandelen

De klachten kunnen soms verdwijnen of verminderen wanneer PCOS in zijn geheel wordt aangepakt. Dit kan middels hormonale anticonceptie maar ook middels leefstijlaanpassingen. Voor veel vrouwen is hormonale anticonceptie niet meer gewenst omdat ze bijwerkingen ervaren of zich er niet meer goed bij voelen. Bij overgewicht helpt een koolhydraatarm dieet vaak, zeker wanneer er sprake is van insulineresistentie. Lees hier meer over de mogelijke behandelingen.

Forums

Het lezen en praten over de symptomen kan ook behulpzaam zijn. Hier staat een overzicht van de verschillende groepen op PCOS Platform. Binnen de groepen staan forums over allerlei onderwerpen waaronder de symptomen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ieder lichaam is uniek en elke situatie is anders. Hopelijk raak je geïnspireerd om jouw persoonlijke aanpak te vinden. Helemaal op jou afgestemd, door jou afgestemd.

Ook interessant
Zuivel en PCOS
Zuivel en PCOS