De meest voorkomende symptomen van PCOS

Isabelle

Syndroom

PCOS is een syndroom. Dat betekent dat het een verzameling van symptomen is die vaak samen voorkomen. Zo kan de ene vrouw met PCOS hele andere klachten hebben dan de ander. Soms ervaren vrouwen met PCOS veel onverklaarbare en vage klachten en kunnen dat later pas linken aan PCOS. Het kan ook zijn dat bepaalde symptomen weer worden veroorzaakt door andere symptomen. Zo kunnen bijvoorbeeld  acne, haaruitval of overbeharing de angsten, depressie of neerslachtigheid veroorzaken.

Symptomen van PCOS kunnen zijn:

Behandelen

De klachten kunnen soms verdwijnen of verminderen wanneer PCOS in zijn geheel wordt aangepakt. Dit kan middels hormonale anticonceptie maar ook middels leefstijlaanpassingen. Voor veel vrouwen is hormonale anticonceptie niet meer gewenst omdat ze bijwerkingen ervaren of zich er niet meer goed bij voelen. Bij overgewicht helpt een koolhydraatarm dieet vaak, zeker wanneer er sprake is van insulineresistentie. Lees hier meer over de mogelijke behandelingen.

Forums

Het lezen en praten over de symptomen kan ook behulpzaam zijn. Hier staat een overzicht van de verschillende groepen op PCOS Platform. Binnen de groepen staan forums over allerlei onderwerpen waaronder de symptomen.

KEEP READING

PCOS & Buikklachten

PCOS & Buikklachten

Buikklachten Het klinkt logisch dat vrouwen met PCOS ook vaker last hebben van buikklachten. Pijn in het buik-/ bekkengebied, darmklachten of maagklachten. Maar hoeveel...

The PCOS Sisters

The PCOS Sisters

Eline Ik ben Eline, 29 jaar en ik woon samen met mijn verloofde Dani. Ik werk als (ouderen) verpleegkundige in een verpleeghuis (somatiek afdeling) in Utrecht. Mijn...