Gratis masterclass

In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

Gratis masterclass: In 4 stappen van PCOS naar hormonale balans

3 mineralen boosts voor PCOS
Isabelle & Loes

Je hoort vaak over vitamines en speciale supplementen maar wist je dat mineralen een enorme rol spelen bij je hormoonbalans? En hoe zit het met supplementen: helpen ze of werken ze averechts?

Supplementen

Vaak hoor je dat een supplement geen kwaad kan en dit sowieso een positieve invloed heeft. Toch is dat helaas niet zo. Veel supplementen bevatten bio-onbeschikbare vormen die zelfs een negatieve invloed kunnen hebben op je lichaam en (hormoon)balans.

De juiste verhouding mineralen bij PCOS

Het is goed om te weten dat alle mineralen en vitamines in bepaalde verhoudingen aanwezig moeten zijn in je lichaam. Als je het één ineens heel hoog gaat suppleren, kun je de andere mineralen/vitamines zelfs uitputten.

Als je mineralen uit voeding haalt, is deze kans heel klein. Dat is omdat mineralen en vitamines in voeding namelijk al in een bepaalde synergie voorkomen. Het is nooit zo dat een voedingsmiddel maar één stof bevat maar altijd een scala aan vitamines, mineralen en andere stofjes. Probeer dus zoveel mogelijk je mineralen uit natuurlijke bronnen te verkrijgen.

Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij drie mineralen boosts bij PCOS en/of hormonale klachten voor je op een rijtje gezet:

  1. Magnesium: zit helaas niet meer genoeg in onze voeding en ons drinkwater om er voldoende van binnen te krijgen. Voordat je start met een supplement, adviseren wij eerst het gebruik van een magnesiumspray. Spray ‘s avonds op je voeten en buik.
  2. Borium: speelt een grote rol bij je hormoonbalans, insulinegevoeligheid en hoe ons lichaam reageert op hormonen. Ook helpt het bij een juiste opname van magnesium. Om ervoor te zorgen dat je genoeg borium binnenkrijgt, kun je een supplement nemen.
  3. Kokoswater of kokoswaterpoeder: is een goede bron van onder andere kalium. Kalium speelt een grote rol bij je bloeddruk en bloedsuikerstabiliteit. Een stabiele bloedsuikerspiegel is key bij PCOS en/of hormonale klachten. In veel haarmineralentesten komt bijna altijd een tekort aan kalium naar voren, dus zorg ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt.

Lees ook: Magnesium supplementen bij PCOS: wel of niet doen?

Isabelle & Loes

Isabelle & Loes

Isabelle Suurland (Hormoontherapeut) en Loes Reus (Orthomoleculair therapeut) zijn gespecialiseerd in PCOS en helpen vrouwen op een natuurlijke manier af te komen van hun klachten en zo optimaal mogelijk vruchtbaar te zijn. Zelf hebben zij ook PCOS en weten ze maar al te goed hoe is het om met dit syndroom te leven.

Lees ook dit

error: De inhoud is beschermd!