Tips om je haar te stylen bij haaruitval en dun haar

Isabelle

Haaruitval

Haaruitval kan een vervelend symptoom van PCOS zijn en resulteert meestal in het dunner worden van het haar. Anouk is kapster en kreeg in 2016 ook de diagnose PCOS. Ze wilt andere vrouwen graag helpen en daarom deelt ze hier haar tips bij haaruitval en dunner haar. “Wat ik vaak zie in het kappersvak is dat veel vrouwen dun haar en haaruitval willen verbergen. Soms mét maar soms ook zonder succes.” Dus hoe kun je dat het beste aanpakken?

Haarscheiding

Allereerst de scheiding. “Draag je haar altijd in de scheiding die je bij jezelf het leukst vind staan. Ga bijvoorbeeld niet je haar een andere kant op dragen omdat je je haaruitval wilt verbergen terwijl dat helemaal niet leuk staat. Mocht je grotere kale plekken hebben, kun je dat natuurlijk wel doen. Maar zorg dat het er een beetje natuurlijk uit blijft zien.”

Styling

“Je hoeft niet uren voor de spiegel te staan om je haar te stylen. Maar een basisstyling kan wel een groot verschil maken voor het volume in je haar.” Hoe meer volume, hoe voller je haar lijkt. “Gebruik altijd iets om je haar te beschermen. Een hitte- en UV-bescherming bij voorkeur. Daarna kun je een product gebruiken om je haar meer volume te geven. Hier zijn veel producten voor op de markt. Als je het wilt föhnen, doe dat dan ondersteboven. Je zult zien dat dat al veel volume geeft aan je haar. Ben je een beetje handig? Föhn het dan met een middelmaat borstel in model met de föhn en laat de borstel in je haar zitten terwijl je haar droogt.”

Tot slot kun je nog kiezen voor een volumepoeder, volumespray of droogshampoo. “Niet iedereen zal een poeder fijn vinden want het kan wat plakkerig aanvoelen, maar het is wel heel effectief. Een spray en droogshampoo kunnen ook veel volume toevoegen.”

Opsteken

Heb je je haar liever vast? “Je kunt je haar ook een beetje touperen en half (naar achteren) opsteken, dat ziet er al veel voller uit. Wees wel voorzichtig want te vaak en te grof touperen kan schadelijk zijn voor (dun) haar.” Heb je dun haar in de lengte? Dan kan een knot dat goed ‘verbergen’. “Je ziet dan namelijk de lengte van het haar niet.”

“Het kan lastig zijn om er tijd voor vrij te maken maar als je het doet kan het zo een aantal dagen goed zitten.” En een laatste tip van Anouk: “hoe minder je je haar was, hoe beter het is voor je haar. In het begin zal het misschien wat vettig aanvoelen, maar dat wordt minder als je volhoudt”.

KEEP READING

PCOS & Buikklachten

PCOS & Buikklachten

Buikklachten Het klinkt logisch dat vrouwen met PCOS ook vaker last hebben van buikklachten. Pijn in het buik-/ bekkengebied, darmklachten of maagklachten. Maar hoeveel...

The PCOS Sisters

The PCOS Sisters

Eline Ik ben Eline, 29 jaar en ik woon samen met mijn verloofde Dani. Ik werk als (ouderen) verpleegkundige in een verpleeghuis (somatiek afdeling) in Utrecht. Mijn...